För den spelintresserade finns två svenskutvecklade spelappar som toppade Apples lista för 2013 år mest populära och lönsamma apparna i världen

Den ena är företaget Kings populära spelapp Candy Crush Saga och den andra är spelappen Minecraft Pocket Edition, som ges ut av Stockholmsbaserade Mojang.

 

Gratis- eller köpapp
Candy Crush Saga är gratis att ladda ned. Spelet lanserades i slutet av år 2012 var under 2013 den i särklass mest inkomstbringande av alla appar. Samtidigt var den den mest nedladdade gratisappen till Iphone och Ipad. Candy Crush Saga får sina inkomster från de tilläggsfunktioner som går att köpa till inifrån appen.

Den mest nedladdade betalappen till Iphone och Ipad, på världsbasis är samtidigt Minecraft Pocket Edition.Apparattladdaner

 

Appar till läsplattor
Anteckningsappen Evernote blir ständigt bättre med tiden. Då du vill eller behöver anteckna något startar du appen och trycker på plustecknet. Evernote har ett snyggt och användarvänligt gränssnitt Man får en bra överblick och kan lätt skapa ordning bland sina anteckningar och i betalversionen kan du skanna i visitkort. Med Evernote får du tillgång till dina anteckningar var du än är.

 

Med jordglobsappen Google Earth kan du resa runt jordklotet i jakt på sevärda platser.

 

Artikelappen Pocket, som har ett specialdesignat gränssnitt, låter dig på ett enkelt sätt spara dina webbsidor och artiklar så att du kan läsa dem senare. Här möts snygg design med en möjligheten att växla direkt till den sparade artikeln/webbsidan.

 

Dropbox är en värdefull app att ladda ned. Dropbox är en molnlagringstjänst som är i en klass för dig. Den har drar nytta av surfplattans skärm. Här kan du ladda ner filer, öppna dina anteckningar och andra texter i Evernote. Dropbox interagerar även med en del andra appar.

 

Vill du se film på din Androidplatta är appen MX Videospelare, en av de bästa. Det användarvänliga gränssnittet låter dig direkt se vilka filmer du har tillgång till på din platta. Här får du undertexter om du vill och behöver inte sätta dig in i en instruktionsmanual för att kunna navigera runt.Med . Med MX Videospelare får du en positiv filmupplevelse. Här kan du endast skylla en dålig filmupplevelse på ditt val av film.

 

För dig som läser böcker är e-boksläsaren Kindle ett välkommet tillskott. I nuläget har den dock inte stöd för svenska böcker, fast handlar bara om en tidsfråga.
Den filmströmmande appen Netflix, är också värd att ladda ned till din platta.

 

Apputvecklingen till både smartphones och läsplattor går i rasande fart – du finner alltid nya spännande, effektivitetssparande, hälsobefrämjande och/eller nyhetspushande appar – valet är ditt.

Taggar

 
 
 
 
sportpress